Бившият играч на Ювентус и Манчестър Сити - Валери Божинов, се пошегува, че всичко е наред щом той и Кристиано Роналдо бележат.

Божинов се завърна в родния футбол с екипа на Ботев (Враца) и вкара първия си гол само след 27 минути игра. Два дни след това и Кристиано Роналдо вкара дебютните си попадения за Ювентус.

Заради гола си, Божинов получи наградата за играч на кръга, а пресконференцията му мина в обичайния и забавен стил.

Той коментира тимът на ЦСКА, срещу когото Ботев се изправя този уикенд.

"Голяма борба ще падне с Коки Снайпериста (Николай Бодуров). Наричам го така, защото помните ли как я вкара на Лудогорец за Купата.

След мача му казах, че снайперист да беше, нямаше така да я вкара топката, то и аз не мога така.

Чуваме се с него, ще падне борба, но и двамата обичаме така. Чувам се и с Благо Георгиев, но той слезе от сцената. Вече не е на футболната сцена, други неща върши.

Дали съм имал оферти от Левски ли? Като гледам там политиката е насочена към чужденци. Ако се казвах Божинович можеше и да ми звъннат".

Извън шегите, Божинов сподели, че сериозно е обмислял да спре с футбола преди месеци.

"Бях в Риека, цяла година тренирах, давах всичко от себе си, но не играех. В един момент започнаха да ми минават мисли за отказване.

Почти го бях решил, но най-близките ми ме разубедиха.

Реших да сляза няколко стъпала, дойдох във Враца. Благодаря на хората тук, приеха ме чудесно.

Тежко е, трудно е, но ако исках да ми е лесно, щях да си стоя на дивана и да гледам Шампионска лига, нали вчера започна.

Ако можех да върна времето, то щях да променя едно единствено нещо. Исках 17-годишният Валери, да мисли като 32-годишния Валери. Това е единственото, за което съжалявам", сподели Божинов.