Бизнесменът Васил Божков предприе нов ход по темата с акциите и собствеността на "Левски", но по никакъв начин не отбеляза напредък по нея.

В 8 часа тази сутрин, както бе анонсирал, той публикува в профила си във Фейсбук анкета, в която задава въпрос:

"Съгласни ли сте новият собственик на акциите на ПФК "Левски" да бъде определен с електронно гласуване?"

Възможните отговори са само "да" и "не", като очевидно това отваря вратата за нова анкета, която вече да е с конкретни имена. Изобщо - в цялата ситуация има елемент на фарс и откровен сарказъм.

Анкетата е придружена и с изречението "Когато един премиер се страхува или не може да се подпише, идва време за избори." Припомняме, че на 8 май Божков джироса акциите на клуба на Бойко Борисов, който отказа да ги вземе.

Любопитно, в първите 19 минути от публикуването на анкетата във Фейсбук, гласувалите вече бяха над 3700 души.

След около час, вотовете минаха 8500.

В следващите дни "Левски" отново поиска дарения от феновете си, които се активизираха и събраха близо 250 000 лв., които обаче са крайно недостатъчни за належащите нужди и базови разходи, необходими за оцеляване.

Обрат в това отношение настъпи във вторник, когато дарение от 500 000 лв. направи депутатът Делян Пеевски.

С парите бяха платени частично заплати на футболисти и служители. Всички те не бяха получавали възнагражденията си от януари.

Реакциите на феновете на клуба по темата с дарението на депутата се разделиха, като следващият най-сериозен акционер - Тръст "Синя България", обяви, че не приема дарението.

Но изпълнителният директор Павел Колев е на друго мнение и обяви, че не вижда нищо притеснително в акта. Още повече, че това са пари, които ще донесат глътка въздух за "Левски", който е на ръба на несъстоятелност.