Ситуацията на обвинения в изнасилване Дани Алвеш не е никак розова, което наложи и намеса от брат му Ней.

Роднината на бразилския национал бе гост в телевизионното предаване Espejo Público, където се опита да представи различна гледна точка.

Ней Алвеш бе категоричен, че именитият му брат е станал жертва на заговор и е паднал в капана на момичето, което сега ще се опита да извлече ползи.

"Това беше капан и Дани падна в него, това е - обясни Ней Алвеш. - Той има пълна подкрепа от семейството ни. Доказал е за толкова много години, че има безупречна репутация. А сега кариерата му е опетнена заради тази каша. Със сигурност ще направим всичко, за да го измъкнем от тези дяволска схема, в която е въвлечен. Той е жертва на демоничен заговор", допълни той.

Откакто е тикнат в затвора, Даниел Алвеш не се е виждал с никого от роднините си. Единственият му контакт е с адвоката му, който бе препоръчан лично от Лионел Меси.

Припомняме, че Алвеш е обвинен в изнасилване на 23-годишна жена в нощен клуб в Барселона. Срещу него има видео доказателства и показания на свидетели, а самият той на 3 пъти променя версията си, опитвайки да замаже ситуацията.