Полицията се намеси и спря уговорен бой на хулигани на Цървена Звезда и Партизан, но не и преди един човек да бъде убит, а друг да остане в критично състояние.

Феновете на двата сръбски гранда от град Биелина, в Босна и Херцеговина (на около 140 км от Белград) си уговорили боя на паркинг в късните часове на събота. Участвали са по 20 ултраси от двете страни, като в боя са влезли палки и боксове.

Полицията смята, че причината за сблъсъка е заличен графит на едната от двете ултра фракции от града.

Феновете на Партизан и Цървена Звезда редовно влизат в битки, а мачовете между тях са едни от най-напрегнатите в света заради атмосферата и взаимната омраза.

Убитият е Александър Пантич, на 30 години и популярен в агитката на Партизан. Той се оказа братовчед на депутата в местния парламент Владимир Джуканович, който написа за него в социалните мрежи:

"Лека му пръст на Саша, беше запалянко на Партизан. Аз съм прекарал младостта си в публиката на Звезда. Колко още хора трябва да умрат? Колко семейства да бъдат почернени от това безумие?".

Друг фен е в тежко състояние с много рани по главата и тялото, като е преместен през нощта от Биелина в болница в Белград.