Бразилският вратар на Лудогорец Ренан е готов да си тръгне от Разград, за да се завърне в родината. 31-годишният латиноамериканец играе за българския шампион от 2017 година насам, но в интервю за бразилската версия на ESPN сподели, че по всяко време е склонен отново да заиграе за първия клуб в кариерата си - Ботафого.

Той има над 100 мача за двукратните шампиони на Бразилия, а пък при "орлите" не е неизменен титуляр в конкуренция с Пламен Илиев и Владислав Стоянов.

Всъщност за последно той бе първи избор през сезон 2018/2019, а след идването на българския национал Илиев миналата година постепенно изгуби битката за №1.

"Ако Ботафого се нуждае от мен, аз съм насреща. С Божията воля бих се завърнал в клуба. За мен ще бъде удоволствие отново да облека този екип. Кой знае какво ще се случи в бъдещето, но аз съм винаги на разположение" , ясен бе Ренан.

Евентуално преминаване от Разград в Рио де Жанейро няма да е нещо ново за футболист на Лудогорец. По-рано през годината Рафаел Форстър напусна "орлите" и подсили именно Ботафого. В обратна посока пък пое Алекс Сантана, който се наложи като ключов играч за разградския тим през този сезон.