Ситуацията с националния селекционер на Бразилия остава изключително деликатна и странна, след като федерацията официално представи тази сутрин наше време Фернандо Динис.

49-годишният треньор на Флуминензе е новият наставник на селесао, но той ще води отбора само до лятото на 2024-а, когато за турнира Копа Америка в Щатите, селекционер става Карло Анчелоти.

Това обяви босът на федерацията Едналдо Родригес, но - изумително или не - потвърждение от Реал Мадрид и самия италиански специалист продължава да няма.

Динис ще води и Флуминензе успоредно с националния тим, а задачата му е да преведе златистите през квалификациите за Мондиал 2026. Първите шест кръга от пресявките на континента са през тази есен, а останалите 12 - след Копа Америка.

Според Родригес, Анчелоти ще поеме отбора за турнира, а след това ще остане за периода до Мондиала в САЩ.

"Динис е доказал, че е част от едно ново и обещаващо поколение треньори, което израства в Бразилия - каза шефът на федерацията. - Възхищавам се на неговия поглед към футбола, който напомня стила на топ треньорите в света.

Всъщност, неговата визия е много подобна на тази на Анчелоти, който ще води Бразилия за Копа Америка и двете години след това. Имат почти еднакъв подход към футбола."

И пак - пълно мълчание от Мадрид и самия Карло по темата...