Бразилия ругае свои, чужди и най-вече ВАР след един от най-странните мачове, гледани напоследък на Копа Америка.

Домакините не успяха да победят Венецуела - 0:0, като три техни гола бяха отменени след намеса на видеоповторенията. Две от тези решения бяха изключително дискусионни, а тълкуванията ще продължат с дни.

Роберто Фирмино бе замесен и в трите ситуации. Нападателят на Ливърпул вкара в края на първото полувреме, но попадението бе отменено за нарушение в хода на атаката. Може да се приеме, че бе правилно решение.

В 60-ата минута Фирмино получи топката в засада, подаде на Габриел Жезус и той откри. Попадението бе отменено, но видеоповторенията ясно показаха, че топката отива във Фирмино от играч на Венецуела. Тук остава тълкуванието дали тя попада там с рикошет, или е умишлено избита към нападателя. При всички положения - много спорно.

И в края, по време на златистият натиск към вратата на гостите в последните минути, Фелипе Коутиньо вкара отново. И пак отменен гол - този път, защото Фирмино е бил в засада при удара. Нищо, че той не играе и не опитва да играе с топката, не влияе на действията и дори е спорно дали е в засада...

Бразилците не знаеха какво се случва, но дори нямаха сили да се гневят на отсъжданията. Стадионът в Салвадор ги освирка за вялата игра, въпреки че селесао реално изпусна поне 6-7 добри положения, без да броим трите отменени попадения.

Над 10 000 празни места на 50-хилядния стадион също говорят достатъчно за това как торсидата оценява играта на настоящия бразилски тим.

"След като головете са отменени, значи решенията са правилни - не опита да търси оправдания селекционерът Тите. - Нищо сериозно не е станало, не сме отпаднали. Целта е ясна - в края на турнира да сме първи. Хората са прави да искат повече, но играчите идват след дълъг сезон и е нормално да влизаме в по-добро състояние в хода на Копа Америка."

Бразилия победи с 3:0 Боливия на старта и с четири точки е равна на върха с Перу (бил с 3:1 боливийците по-рано тази нощ). Дори реми класира напред домакините в последния мач срещу перуанците. Но играта продължава да не е радост за окото, поне за хората в страната, която има високи естетически изисквания за онези в златисто-зелени екипи на терена.