Световното първенство се оказа фатално за работата на доста от националните селекционери, а най-сериозен интерес безспорно предизвиква ситуацията в Бразилия.

Селесао е без треньор, след като Тите напусна поста. И големият въпрос е - кой да го наследи, за да може бразилците отново да мечтаят за световната титла?

Местните медии са категорични, че първият избор е бил Карло Анчелоти.

Италианският спец е получил покана да поеме отбора, като обещал да отговори преди празниците. В интервю за Rai Radio 1 обаче Татко Карло даде да се разбере, че е отхвърлил офертата. При това - доста елегантно.

Анчелоти бе категоричен, че не смята да си тръгва от Реал Мадрид преди юни 2024-та, докогато е договорът му. На въпрос какво е решил за офертата от Бразилия, Татко Карло отвърна така:

"Не знам какво ме очаква в бъдеще, живея ден за ден. В момента съм щастлив в Мадрид, имаме много цели за този сезон. Ще има време да помисля за бъдещето си. Имам договор до 30 юни 2024 г. и ако клубът не ме уволни преди това, няма да се местя. Дали ще поема Бразилия? Това би било чест за всеки треньор, но вече ви казах, че завися от това кога Реал ще ме уволни", обясни с усмивка легендарният треньор.