Страхотна драма и класически южноамерикански страсти белязаха последния кръг и решиха титлата в бразилската Серия "А".

За втора поредна година шампион стана Фламенго, но този триумф дойде след изключителна драма и много емоции, като шоуто бе не на един, а на два стадиона едновременно.

И на двата имаше много сълзи, но - едни от радост, другите - от мъка. Два града също така не спаха, но докато в Рио де Жанейро настана "червеночерен" карнавал, то в Порту Алегре безсънието бе от мъка.

Всъщност драмата започна преди седмица. След като водеше в класирането в до предпоследния 37-и кръг, Интернасионал (Порту Алегре) изпусна първото място заради загубата си от директния конкурент Фламенго с 1:2. И така "Менго" влезе в последния кръг като водач в класирането, нуждаейки се от реми на стадиона на Сао Пауло, за да грабне своята осма титла в историята.

Играчите на лидера обаче не успяха да постигнат целта си и загубиха мача с 1:2! Така вече нещата не бяха в техни ръце.

ГАЛЕРИЯ ОТ ЕМОЦИИТЕ ВИЖТЕ ТУК

Снимка: Getty images

По същото време Интернасионал бе домакин на 12-ия в класирането Коринтианс, който реално не играеше за нищо. Клубът от Порту Алегре трябваше да победи и да чака добри новини от Сао Пауло. И те пристигаха - Фламенго падна... Но Интернасионал не свърши своята работа, а завърши наравно 0:0. И то - в един изключително драматичен мач.

Още през първата част реферът отсъди дузпа в полза на Интернасионал, която впоследствие отмени заради намесата на ВАР. Също така бе анулиран и гол на домакините заради засада.

През втората част, когато Фламенго вече губеше в резултата, Интернасионал се впусна с всички сили в атака, но гол така и не падаше. Греда и страхотни спасявания спираха домакините.

След последния сигнал на мача в Сао Пауло, играчите на клуба от Рио се наредиха в кръг и чакаха новините от другия стадион, където реферът бе дал 7 минути добавено време.

А какви минути бяха само!

Още една греда и два отменени гола. И докато при първото незачетено попадение сигналът за нарушение дойде заедно със завършващия удар и драма нямаше, не така стояха нещата при втората ситуация. Еденилсон прати топката във вратата и на терена настана луда радост -  явно това бе шампионският гол.

Секунди по-късно обаче еуфорията се превърна в гняв, защото играчите забелязаха застаналия мирно страничен съдия с вдигнат флаг в ръката заради засадата, в която голмайсторът се намираше.

Снимка: Getty images

Така след десетки пропуски и три отменени гола, Интернасионал не успя да стигне до победата. Тя щеше да донесе първа титла за клуба от 1979-а насам.

Играчите на Фламенго пък избухнаха в луда радост на терена на другия стадион. Те следиха последните минути от инфарктния мач на конкурента чрез таблет. Въпреки загубата и ужасните минути на очакване, те успяха да грабнат титлата.

Драма като в бразилски сериал.

Снимка: Getty images