https://sja.sportradar.com/w/DirBG/14749637/013100

Берое победи Славия в Стара Загора с 2:0 в мач от 14-ия кръг на Първа лига.

"Зелените" тотално надиграха своя съперник и не оставиха съмнение в превъзходството си, което личи и от класирането на двата отбора в шампионата.

В герой за старозагорци се превърна бразилецът Вандерсон, който вкара първите си голове в елита, въпреки че в първите си 13 участия не успяваше да отбележи попадение.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/14749637/113100

Славия игра вяло в атака и не създаде почти нищо с изключение на два удара в горната греда - на Милен Гамаков в началото и на Георги Йомов в края.

Снимка: Ани Георгиева, Beroe.bg

Берое поведе в 14-а минута чрез Вандерсон, който се възползва по успореден на вратата пас на Мешка, за да прониже Георги Петков отблизо.

Последваха половин дузина пропуски на беройци, като най-сериозните шансове се откриха пред Борислав Цонев и Мешка. Техни удари бяха спасени от Петков.

Огромен пропуск направи Мартин Камбуров в 57-а минута, когато от перфектна позиция прати топката високо над вратата.

Снимка: Ани Георгиева, Beroe.bg

Голът на успокоението за Берое дойде в 74-а минута. Вандерсон получи хубав пас от капитана Мартин Райнов и напредна преди с диагонален шут да вкара за 2:0.

С успеха хората на Александър Томаш събират 27 точки и в следващите две седмици ще са спокойни за четвъртото си място, тъй като Ботев (Пловдив) е с 23.

Славия остава на девета позиция с 16 точки.