Треньорът на Челси - Томас Тухел, си навлече гнева на фенове и специалисти в Англия след финала за ФА Къп, който неговият тим загуби от Лестър с 0:1.

Причината бе в облеклото на немския треньор, който изведе Челси във финалния мач за ФА Къп облечен с тренировъчен клубен анцуг, яке и бейзболна шапка.

Британците, за които ФА Къп е нещо много специално, сметнаха отношение на Тухел за крайно неуважително към футболните традиции и към историята на най-стария турнир в света.

Облеклото на Тухел не бе особена изненада, защото от години той води мачовете си по този начин, но вероятно медиите и феновете на Острова са очаквали по-специално отношение към финала на "Уембли".

Те дори отбелязват, че целия отбор на Челси е слязъл от автобуса по анцузи, а не с костюми, както правят почти всички финалисти.

Реакцията на анализаторите в медиите бързо завладя Фейсбук и Туитър, където стотици фенове започнаха да пишат гневни коментари спрямо Тухел и Челси.

Много от тях изразиха мнение, че самото присъствие на Принц Уилям, който поздрави играчите и треньорите преди първия съдийски сигнал, е изисквало официално облекло.

Разбира се, имаше и коментари в защита на Тухел, които обаче бяха доста по-млако в сравнение на критикуващите го.

В тях феновете изразиха мнение, че в крайна сметка Томас Тухел е треньор на спортен тим, не е счетоводител, адвокат или политик.

Облеклото му дори бе причина за специално предаване, в което бивши футболисти обсъждаха изпаряващата се магия на ФА Къп. Според тях в последните години турнирът е далеч от блясъка си и няма особено значение за най-големите клубове, които са водени от чужди треньори и съставите им са пълни с чужденци.