Селекционерът на националният футболен тим на Германия - Йоахим Льов, взе сензационно решение, отказвайки се от трима основни футболисти.

Това са представителите на шампиона Байерн (Мюнхен) - Томас Мюлер, Матс Хумелс и Жером Боатенг.

Тримата бяха неделима част от Бундестима в последните години, като имаха основна роля за Световната титла в Бразилия преди 5 години.

Новината бе изненадваща за всички, защото Хумелс и Боатенг са на 30, Мюлер на 29, като тримата имат още няколко години футбол на високо ниво пред себе си.

Освен в тима на Германия, те са и основна част от тоталния хегемон в местния шампионат Байерн.

"2019 година ще даде ново начало на Германия.

Те прекараха наистина дълго време в германския национален отбор. Благодаря на Матс, Жером и Томас за успешните, изключителни и уникални години, които прекарахме заедно. За мен беше важно да обясня на играчите и на треньорите на Байерн моите мисли и намерения.

Те все още са играчи от световна класа и са лидери на своя клуб, които гарантират успехи. Сега обаче е важно да поставим основите за бъдещето на националния тим. Искаме да придадем нов образ на отбора. Убеден съм, че това е правилната стъпка", сподели Льов пред местните медии.

Така почти пет години по-късно, от титулярните 11, които победиха Аржентина с 1:0, част от Бундестима продължават да са само вратарят Мауел Нойер и халфът на Реал Тони Кроос. Кристоф Крамер също е опция, но не е бил част от тима вече 3 години. 

Снимка: Getty images/ Guliver photos