Бомба със закъснител цъка в Реал Мадрид, като е много вероятно тя да коства поста на Карло Анчелоти.

Това разкрива в днешния си брой испанският спортен всекидневник "Марка", който посочва и имената на футболистите от недоволната четворка - Родриго, Камавинга, Чуамени и Модрич. Всички те използваха паузата за националните отбори, за да заявят публичо недоволството си от случващото се в испанския гранд. А обект на критиките им е именно Анчелоти.

Атаката от четиримата не е изненадваща, защото те определено няма как да са доволни от статута си - някои са принудени да играят на непривични постове, а други от лидери са се превърнали във футболисти с периферни функции.

Най-сериозен изглежда казусът с Родриго, който е без отбелязан гол от началото на сезона в Испания, а общо за всички турнири има само един. Бразилецът е недоволен, че е принуждаван от треньора на Реал да играе на върха на атаката, а не по крилата, както досега.

"Винаги съм давал да се разбере, че силата ми е да играя по крилата, просто не обичам да играя като 9, въпреки че в моя клуб трябва да го правя. В Бразилия имам по-голяма свобода на движение и се чувствам далеч по-добре, не знам защо в Реал не желаят да използват пълния ми потенциал", възнегодува Родриго.

Публично стрели по Анчелоти хвърли и Чуамени. От началото на сезона той е принуден да играе като защитник, а не на традиционната си позиция в средата на халфовата линия. "Не ми е особено комфортно, но правя всичко, за да се адаптирам. Разбира се, че бих предпочел да се завърна на титулярната си позиция, но не зависи от мен", заяви Чуамени.

Идентична е ситуацията и с Камавинга, който също е принуден да играе в защитата. "Да, ако трябва да съм честен, не ми харесва да играя така. Говорил съм с треньора по този въпрос, но без резултат. Аз съм отборен играч и изпълнявам разпорежданията, но чакам с нетърпение това да свърши", сподели френският национал.

За десерт - залп имаше и от Лука Модрич. Хърватинът не е доволен, че вече има съвсем периферна функция в отбора и рядко получава шанс за изява, като е много вероятно да напусне тима още през зимния трансферен прозорец.

"Тази ситуация е нова за мен. Не играя толкова, колкото ми се иска и колкото смятам, че заслужавам. Искам да съм на терена, нямам нужда от почивка", заяви хърватската звезда.

В заключение - Анчелоти ще трябва да се справи с тези четири казуса, ако иска да запази мира в съблекалнята.

Разбира се, трябва да се подчертае това, че италианският специалист кара последния си сезон в Реал, след като публично бе обявено, че ще поеме националния отбор на Бразилия след края на сезона. Или по-рано, ако бъде отстранен от поста си, като вече усилено се говори за завръщане на Зидан на "Сантяго Бернабеу".

Снимка: Getty Images