Отборът на Арсенал преживя една от най-тежките и бурни вечери в своята история.

"Артилеристите" загубиха с 0:1 от Евертън, което бе първото им поражение от "карамелите" у дома в първенството от 25 години насам.

Но сякаш не това бе основният акцент от вечерта, защото загубите не са нещо толкова непознато за клуба в последните години, особено през настоящия сезон.

Сътресенията се случиха извън стадион "Емирейтс", където в часовете преди мача се събраха хиляди фенове, обединени само от едно единствено желание - собственикът Стан Крьонке да се махне от клуба им.

Естествено, че това е следствие на проваления план за Суперлига, част от който се оказа и отбора на Арсенал.

Снимка: Getty images

Действията на Крьонке, който и без това не е сред любимците на феновете, съвсем ги разгенвиха. Най-крайните от тях го искаха незабавно далеч от клуба им.

Много фенове развяха плакати с желание за 51% от акциите в техните ръце. Това е германският модел на управление на футбола, а вчера същото нещо поискаха и феновете на Манчестър Юнайтед.

Целият хаос около Суперлигата обърна английските фенове покрай чужденците милиардери, които притежават любимите им клубове.

Ситуацията в Арсенал не е по-различна, а ето и ГАЛЕРИЯ от протестите.

А на терена Арсенал за пореден път бе различен, което се вижда от резултата.

Вратарят Бернд Лено бе главният грешник, след като в 76-ата минута направи абсолютно нелепа грешка.

Той опита да пресече опит за удар или центриране не Ричарлисон, като отклони успоредната на голлинията топка в собствената си врата.

И така пет кръга преди края, Арсенал е девети и няма шанс да достигне зона Шмапионска лига чрез първеснтвото. Припомняме, че това е един от клубовете, който искаше да бъде част от Суперлигата с гарантирани за него места в Европа.

Евертън пък продължава да мечта за топ 4, след като вече е само на три точки зад Челси, но битката за тази позиция е жестока, а в нея са замесени пет отбора.

Снимка: Getty images

Снимка: Getty images