Президентът на УЕФА Александър Чеферин отправи нови критики към трите клуба - Ювентус, Реал Мадрид и Барселона, които отказват да се оттеглят от проекта за създаване на европейска Суперлига по футбол.

Чеферин заяви, че тези три отбора "са се парализирали" и само те още смятат "че земята е плоска". Изрази становище, че техните президенти заплашват УЕФА.

"Странно е, когато чета изявления в пресата на тези три клуба, които са само три от общо хиляди. Смятат, че тяхната идея ще спаси футбола и не знаят защо на никого не му харесва.

Странно е. Те още са част от Суперлигата, но подават документи за участие в Шампионска лига. Трудно ми е да ги разбера. Трябва да звъннат или да изпратят писмо и да си уредим среща. Изпращат просто прес съобщения, в които посочват, че искат диалог. Подходът им е странен.

Трудно ми е да разбера какво точно искат. Ако казват, че Суперлигата съществува, никой не ги спира да си я играят. Трите отбора могат да си я направят. Но искат в същото време да играят Шампионска лига.

Ние не сме уплашени от съда. Трябва да сме честни и да работим за футбола, а тези клубове не го правят. Сега те ни заплашват, пращат писма и искат съд. Явно имат много пари. Трябва да ги инвестират в женски или младежки футбол", заяви Чеферин.