"Челси" и Антонио Конте няма да се разделят приятелски, съобщи италианският в. "Гадзета дело спорт".

Според изданието, мениджърът е бесен от унизителния начин, по който бе уволнен в Лондон - след началото на подготовката, която водеше с отбора и без дори да се срещне с боса Роман Абрамович.

И ще заведе дело, с което ще иска още по-голяма сума от 14-те милиона евро, които клубът така или иначе трябва да му плати като обезщетение.

Конте спечели титлата в първия си сезон с "Челси" и вдигна Купата на ФА във втория. Но въпреки това руският милиардер не е доволен.

Абрамович ще назначи 9-и постоянен мениджър за 15-те години начело на "сините" днес или в понеделник. Той се казва Маурисио Сари и отново е италианец.

"Челси" се разбра с "Наполи" и ще подпише официално с 59-годишния специалист, който за три сезона в Неапол завърши втори, трети и пак втори в Серия "А".

Освен осемте треньори с постоянен договор, два пъти временен вариант бе Гуус Хидинк, по веднъж Рафа Бенитес, Авраам Грант и Рей Уилкинс - общо 13 мениджъри за 15 сезона!

"Благодаря шефе!", написа в социалните мрежи бившият капитан Джон Тери, като призна, че Конте е проявил невероятно разбиране и отношение към него в последния му сезон в клуба.

"Успех, шефе!", пожела и Сеск Фабрегас, който трудно си проби път като титуляр при Антонио, но във втория му сезон отново бе основен играч.