Челси може да се откаже от привличането на Кристиано Роналдо, твърди днес в. "Таймс".

Същата медия, която се приема за достатъчно авторитетна на Острова, първа съобщи за предстояща оферта от Лондон към Манчестър за суперзвездата.

Роналдо иска да напусне Юнайтед, а собственикът на Челси Тод Бьоли иска да покаже на феновете, че намеренията му са сериозни. И какъв по-марков ход от привличането на мегазвездата.

Но има проблем - Томас Тухел, мениджърът на Челси, не желае да има "проблема Роналдо" в съблекалнята си, пълна с млади и обещаващи играчи.

Особено напоследък зачестиха информации, че именно влиянието на КР7 върху по-младите футболисти е причина за неособено топлите отношения в съблекалнята на Юнайтед и през миналия сезон това се е отразило на формата на играчи като Маркъс Рашфорд в тима.

Един от бившите съотборници на Роналдо и легенда на "червените дяволи" Рио Фърдинанд се изсмя на подобни твърдения и обясни:

"Ако някой от младите играчи има проблем с това, че Кристиано е амбициозен и има високи стандарти, това не е негов проблем, а техен. Смешно е да се твърди, че той може да им оказва негативно влияние. По-добре да си намерят друго извинение за слабия сезон, който направиха. Той може да гледа на него с вдигната глава, вкара 24 гола..."

И при все това, Тухел изглежда е против да рискува с допускането в състава на играч с подобен ефект и аура.

Обаче решението може да не се окаже негово. Бьоли е на мнение, че пристигането на Роналдо ще има огромен позитивен ефект откъм маркетинг и глобална популярност за Челси.