Загубите на Челси за първата година откакто Тод Бьоли е собственик на отбора са в размер на малко над 105 милиона евро. Става дума за резултатите от финансовата година, приключила на 30 юни 2023-а. Макар сумата да не е никак малка, "сините" обявиха, че покриват всички изисквания на УЕФА и Премиър лийг, а също така добавиха, че предишната година е била още по-тежка.

Тогава загубите са били в размер на 142 милиона евро.

В Англия гледат под лупа финансовите данни на отборите, като според последната актуализация на правилата, даден тим може да е на минус от най-много 122 милиона евро годишно за период от три години.

Именно заради нарушение на тези регулации Евертън получи санкция от 10 отнети точки, които след това бяха намалени на 6 в следствие на обжалване. От Премиър лийг добавят, че Нотингам също излиза отвъд позволеното.

Компанията-собственик на Челси, "Блуко 22", която също държи собсвтеността и на френския Страсбург, обяви нетни загуби от 764 милиона евро за годината.

Бьоли и инвестиционната му компания "Клиърлейк" се сдобиха с контролния пакет акции на лоднонския тим, след като бившия собственик Роман Абрамович получи тежки санкции от британското правителство в навечерието на войната между Русия и Украйна.