Челси отказа поредната оферта на Манчестър Юнайтед за Мейсън Маунт, въпреки че трансферът продължава да изглежда много вероятен. Английският национал иска да напусне, не приема предложенията на родния си клуб за нов договор, а настоящият му контракт изтича след 12 месеца.

Челси пък няма да направи глупостта да го изпусне без пари тогава и иска да го продаде сега. Но го оценява на по-високи нива от 55-те милиона лири, които Юнайтед предложи.

Това е третата оферта за седмица от "червените дяволи", като първата бе за 40 милиона, а втората - за 50.

Според английски медии Челси ще се съгласи да пусне Маунт за около 65 милиона, но не е ясно дали от "Олд Трафорд" ще са склонни да вдигнат мизата дотам.

Първо, защото е ясно, че цената на играча се диктува от това, че той влиза в последна година от контракта, а и заради неяснотата около трансферния бюджет, с който Юнайтед разполага.

Сделката за смяната на собствеността на клуба зацикли, а това лято трябва да се купят още елитен централен нападател и поне един централен бранител, които няма да излязат никак евтино.

В същото време Манчестър Сити се намеси в битката за Деклан Райс от Уест Хем и предложи 100 милиона евро за играча.

Полузащитникът на Англия предпочита Арсенал - клуб, интерес от който има към него от година. Но засега няма предложение, а вторият във Висшата лига за миналия сезон може и да не успее да стигне до финансовите параметри, предложени от Сити.

Уест Хем, естествено, иска по-високата оферта. Райс иска Арсенал, но ако той бъде изваден от конкуренция с големите пари на Сити, няма да има особен избор и ще премине в новия шампион на Европа и Англия.