Очевидно харчовете в Челси изобщо няма да спират, защото на фона на пръснатите колосални средства и необичайно голямата бройка играчи, с която клубът разполага, трансферите ще продължат.

"Сините" от Лондон са склонили да удовлетворят претенциите на Брайтън и ще счупят поставения от тях рекорд за най-скъп трансфер във Висшата лига.

Става въпрос за Мойзес Кайседо, който преди няколко дни бе смятан за сигурен нов трансфер на Ливърпул, когато Брайън при 111-те милиона паунда от мърсисайдци, а самият Юрген Клоп обяви сделката.

Еквадорският национал Кайседо обаче изненада всички, защото отказа да пътува към "Анфийлд", а остана в Лондон да чака оферта от Челси.

И в крайна сметка "сините" изпълниха условията на Брайтън и ще предложат 115 милиона паунда, а това ще превъне Мойзес Кайседо в най-скъпата покупка на британски клуб в историята.

Така Челси ще счупи собствения си рекорд, поставен в началото на тази година, когато "сините" платиха 107 милиона паунда за световния шампион с Аржентина - Енцо Фернандес.

Кайседо пристигна в Брайтън от родината си срещу само 4 милиона през 2021-а и в продължение на повече от година не успя да запише дебюта си във Висшата лига.

През миналия сезон обаче той направи невероятно впечатление и бе в основата на класирането на Брайтън за евротурнирите, а това веднага го направи траснферна цел на големите клубове, като самото желание на еквадорецът бе да отиде само и единствено в Челси.