Феновете на Челси не са изкупили всички предоставени на клуба билети за съботния финал в Шампионската лига. “Сините” ще се изправят срещу Манчестър Сити на “Драгао” в Порто, но без максималната възможна подкрепа от трибуните. Лондончани получиха 5800 билета от УЕФА, а сега става ясно, че от столичния тим са върнали на организацията 800 билета.

До тази ситуация се стига заради комбинацията от цените на билетите, ситуацията с пандемията, включително допълнителните тестове, както и нежеланието за престой от над 24 часа в Португалия. Върнатите билети са били част от пакет, който включва пътуване с чартър, в който само самолетното пътешествие е било на цена около 250 евро.

2800 билета за фенове, които ще пътуват със собствена организация, бяха азпродадени мълниеносно. Иначе УЕФА получи критики за цените на билетите за самата среща, започващи от 70 евро и достигащи до 400 евро. Всъщност именно от УЕФА са настоявали да бъдат организирани повече чартърни полети за финалния мач.

“Липсата на каквато и да е грижа за феновете от страна на УЕФА отново се вижда. Искаха да ни бъдат приятели, когато напуснахме Супер Лигата, но сега показват истинското си лице”, смята Дан Силвър, който е член на Борда на Тръста на феновете на Челси.

“Да продаваш билети за 400 евро за мач с ограничен капацитет е скандално. Цялото това пътуване е ненужно, особено след като имаше възможности за това мачът да се проведе в Англия”, добавя той.

“Настояването на УЕФА за чартъри, както и цялата организация около мача, прави нещата изключително трудни”, обобщава Силвър.

Европейската футболна централа направи всичко по силите си финалите в Шампионската лига и Лига Европа да се играят пред фенове, за да може запалянковците да бъдат по-спокойни и евентуално да се решат на пътувания и посещение на мачове от Европейското първенство, започващо след по-малко от месец.

Ниска посещаемост на Евро 2020 ще означава нови финансови загуби за УЕФА, където ситуацията с парите така или иначе не е цветуща.