Атлетико Мадрид се развихри на терена на Райо Валекано и го помете със 7:0, за да запише втора победа за сезона в испанската Ла Лига.

Отборът на Чоло Симеоне има 7 точки, но седемте гола в квартала Вайекас се оказаха най-впечатляващото представяне дотук в първенството.

Вкараха Алваро Мората (2), Мемфис Депай, Антоан Гризман, Нахуел Молина, Анхел Кореа и Маркос Йоренте.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖА>>>

Домакините, които започнаха сезона отлично с две победи от първите си два мача, изглеждаха напълно объркани. Те направиха куп груби грешки и улесниха максимално и без това по-класния отбор на Атлетико.

Райо обаче е едва от любимите жертви на отбора с червено-бяло райе, особено в ерата "Симеоне". Атлети почти не пропуска да бие този противник - 12 победи и 3 равенства в последните 15 мача.

10 години и половина минаха, откакто Райо би далеч по-големия отбор от столицата, а след това имаше резултати като 0:5, 1:4 и 0:3. Но не и 0:7, което се стовари върху Вайекас в понеделник вечер.

Не е случайно, че треньорът на домакините Франсиско Родригес Вилчес след погрома бе някак примирен и сподели:

"Намираме се в добър момент и вярвах, че ще вземем нещо от мача. Но явно това е "черната котка" за нас. Никак не ни се получава, когато срещаме Атлетико..."

За сравнение, Райо има далеч по-добър баланс в новата си история срещу Реал и Барселона, колосите на испанския футбол. Победи ги по два пъти в последните си три домакинства.

Когато обаче се изправи срещу Бандата на Чоло, нещата са трагични.