Пиер-Емерик Обамеянг вкара едно от попаденията, донесли гръмкото 3:0 за Арсенал срешу Рен в реванша от Лига Европа. Габонският нападател отпразнува гола с маска, която сложи на лицето си.

Заради нея получи и жълт картон, което не му се случва за първи път. Обамеянг е една от най-колоритните фигури в европейския футбол не само с головете си, но и с шарените начини, по които ги отбелязва ... понякога.

В случая маската бе на Черна пантера, а нападателят обясни след мача:

"Избрах нея, защото това е символът на победата в моята страна. В Габон националният отбор носи прякора Черните пантери. Аз съм един от тях и вкарах решаващ гол за моя клубен тим. Подготвих всичко предварително, маската бе зад вратата и просто се надявах да вкарам. Пропуснах няколко добри ситуации, но важното е, че все пак топката влезе във вратата."

Embed from Getty Images

Историята на маските на Обамеянг досега бе непозната по английските стадиони. За първи път нападателят от Габон слага такава, откакто носи екипа на Арсенал. Но го е правил няколко пъти в жълтата фланелка на Борусия (Дортмунд), като маските му носеха и картон със същия цвят.

Веднъж се превърна в Спайдърмен, друг път заедно с партньора му в атаката Марко Ройс станаха Батман и Робин, имаше и маски на други супергерои след голове.

Като зрелище това е чудесно за феновете и не е ясно защо УЕФА и съдиите не гледат по същия ведър и позитивен начин на празненствата на Пиер-Емерик.

Малко е странно да бъдеш наказван с жълт картон за нещо, което не наранява никого на терена и е част от емоцията на футбола.