Черно море не допусна изненада и се класира за осминафиналите на Купата на България, въпреки очакванията за много тежък мач в Перник.

"Моряците" спечелиха с 2:0 гостуването си на Миньор, като ще бъдат сред 16-те най-добри тима в турнира.

Трябва да отбележим, че Илиан Илиев подходи изключително сериозно към мача, излизайки с всичките си титуляри от първата минута. Той дори не направи ротация и на вратарския пост, както сториха всичките му колеги от елита, а пусна националът Георги Георгиев.

От другата страна пък Христо Янев бе решил да запази някои от основните играчи на Миньор, защото очевидно за перничани мачовете в първенството и преследването на промоция в елита са по-важни от турнира за Купата.

Варненци решиха сблъсъка още в първите му 17 минута, когато успяха да стигнат до два гола.

В 7-ата минута Леандро Андраде отлично напредна по десния фланг, а когато всичко очавкаха той да пусне пас успоредно на голлиняита, португалецът хитро върна към Стефан Велев, който изведе Черно море напред.

Десет минута по-късно Родриго изведе Зе Гомеш сам срещу вратаря, като за голаджията на "моряците" не бе никакъв проблем да стреля покрай вратаря за 2:0.

До края Черно море нямаше никакъв проблем със запазването на преднинанта си, като добре контролираше мача и дори успя да съхрани сили преди тежките битки от Първа лига.