След 2605 дни, елитният футбол се завърна на един от емблематичните стадиони у нас - този на Локомотив в столичния квартал Надежда.

Но празникът на "железничарите" не бе пълен, защото техните любимци загубиха с 0:1 от Черно море в откриващия кръг на Първа лига.

През целия минал сезон Локомотив играеше на националния стадион "Васил Левски", което бе голямата болка на клуб и фенове.

С доста усилия от ръководството и не без компромиси от страна на БФС, елитният футбол се завърна в Надежда, но победите ще трябва да почакат.

Снимка: Bulphoto

Победата за варненци не бе незаслужена, защото макар мачът да бе равностоен в по-голямата си част, Черно море бе отборът, който създаде по-опасните ситуации.

В решителните мигове индивидуалната класа бе на страната на "моряците", а след няколко добри ситуации, ключова се оказа 74-ата минута. 

Тогава десният краен бранител Виктор Попов странно се бе озовал на върха на атаката, където получи пас от Кета, овладя топката и вкара победният гол за Черно море.

Това бе първият му гол след 111 мача в професионалния футбол.

"Моряците" показаха, че са запазили нивото от края на миналия сезон и по всяка вероятност отново ще се борят за европейските квоти, докато обновеният Локомотив (София) има да свърши още доста работа, ако иска да не бъде замесен в битката за оцеляване.