Невероятният старт на сезона за Черно море продължава, като "моряците" записаха шеста победа за осем кръга.

Поредната жертва на Илиан Илиев и момчетата му бе Ботев (Враца), който бе победен с 1:0 под Околчица.

Така макар и временно, Черно море се изкачи на върха в класирането с актив от 20 точки, като за тези успешни осем кръга бе победен шампионът Лудогорец, а също така бе направено реми в гостуването на втория от миналия сезон ЦСКА.

И днес Черно море изигра доста силен мач, но пък си имаше своите проблеми, най-вече заради купищата пропуски, които гостите направиха.

Сред тях бе дузпа, която Пабло Гарсия пропусна, както и две абсолютно чисти ситуации, открили се пред Исмаил Иса, който трябваше да замени продадения в Белгия Матеус Машадо, но поне днес не успя да изпълни тази роля.

Пропуските бяха доста, като трябваше да се стигне до втори наказателен удар, който Атанас Илиев реализира в 81-ата минута.

И в двете дузпи, които Черно море получи нямаше съмнение, но за разлика от първото изпълнение на Гарсия, Атанас Илиев заложи на много повече сила и макар вратарят на врачани да закачи топката, той не успя да я избие извън пределите на вратата си.

Така поне до изиграването на мача на Локомотив (Пловдив) срещу Етър утре, Черно море продължава да е лидер в класирането, а пък Ботев (Враца) има актив от шест точки на 12-ото място.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО