Черно море разби с 4:1 като гост Царско село в името на феърплея и спаси Етър от изпадане, освобождавайки отбора от Велико Търново от бремето да играе допълнителни плейофи за оцеляване.

Варненци продължават да се целят в бараж за Лига Европа. Подобен шанс се открива и пред тима на Етър.

Илиан Илиев-младши вкара първите два гола още до 19-ата минута, които бяха напълно в унисон с преимуществото на гостите на старта на двубоя. Младокът поднесе с попаденията най-добрия възможен подарък на баща си - треньора на Черно море Илиан Илиев, който на 2 юли навършва 52 години.

Георги Минчев намали от дузпа за Царско село в 35-ата минута, за да върне в играта домакините.

Но не за дълго. Голове на Матиас Курьор и Исмаил Иса оформиха крайното 1:4 след почивката, а последният изпусна и дузпа. Имаше и отменено попадени 

Победата оставя Черно море близо до целта - предстои бараж срещу вторият от другата група. Това ще бъде Ботев (Пловдив) или Арда, а победителят в другата група пък ще се изправи срещу Етър.  Един измежду тези четири тима ще стигне до решителния бараж за Лига Европа срещу третия в класирането.

Царско село ще влезе в група с Дунав и Ботев (Враца), където всеки ще срещне всеки в по един мач. Победителят в тази тройка ще остане в елита, а другите два тима чакат допълнителни баражи с Монтана и Септември - втори и трети от Втора дивизия.