Черно море трябваше да чака до последните 10 минути на мача, но все пак успя да изкове победата срещу новака Етър на старта на четвъртия кръг от Първа лига.

Мач, който изглеждаше с ясно изразен фаворит в лицето на "моряците" предвид факта, че Етър бе единственият тим в елита без точка и гол.

И Черно море все пак изкова трите точки и оглави класирането, но това дойде по доста труден и драматичен начин.

Нещо, което в исторически план не би трябвало да ни изненадва, защото Етър не загуби последните си три визити на "Тича", но днес допусна късен обрат и остава на дъното на класирането без спечелена точка.

Но "болярите" няма от какво да се срамуват, защото играха силно и нямаше да е незаслужено, ако бяха откраднали точка.

Още през първата част Етър загатна, че мачът за Черно море няма да е лесен, защото макар "моряците" да бяха далеч по-активният тим, то чистите положения бяха пред гостите, а Бокхулда нацели гредата от чиста позиция.

Етър все пак успя да поведе в самото начало на втората част, когато при поредната си опасна контраатака, с диагонален удар се разписа Кольо Станев.

От този гол до края обаче играта почти изцяло се развиваше в наказателното поле на Етър. Натискът на Черно море ставаше все по-сериозен с всяка изминала минута, като напълно логично се стигна до изравняване, когато при едно меле в наказателното поле, Живко Атанасов успя да добута топката във вратата от около метър разстояние.

Но купищата пропуски започнаха да повдигат въпросителни дали Черно море ще успее да обърне, защото топката така и не влизаше във вратата.

И така дойде ключвата 83-а минута, когато влезлият от пейката Едгар Пачеко се оказа "златната резерва", вкарвайки победния гол за 2:1.

Така Етър продължава да е на дъното на таблицата с 0 точки, а Черно море е на върха с 10 пункта от четири двубоя.