Селекционерът на Черна гора - Фарук Хаджибегич, изрази оптимизъм преди двубоя срещу България.

Двата тима излизат един срещу друг утре в Подгорица, в мач от квалификациите за Евро 2020 с начален час 21:45 българско време.

България и Черна гора са на дъното в групата с по 2 точки и без реални шансове за класиране напред.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/16409376/0131

Босненецът Хаджибегич обаче заяви, че отборът му излиза за победа на всяка цена. Той намекна, че Черна гора е по-добрият тим, но не пожела да го каже в прав текст.

"Нямам право да кажа, че сме по-добри от българите с оглед на настоящата ситуация. Ще бъде важно как ще подходим към мача. Ако успеем да изградим нужната нагласа и атмосфера, със сигурност ще победим.

Важно е първо да се подредят всички фактори - да можем да разчитаме на най-добрите си играчи, да няма контузии. Естествено, желанието ни е да побеждаваме във всеки мач, но няма да изпадаме в еуфория или да го приемем като катастрофа, ако успеем или не.

Отново имаме някои кадрови проблеми, но съм убеден, че можем да се справим. България разполага с добри футболисти, които играят бързо, но ние разполагаме с нужните качества и можем да ги надиграем", сподели той.

Първият мач между двата тима в София завърши наравно 1:1 през март.

Тогава обаче начело на Черна гора бе Любиша Тумбакович, който напусна след скандалния мач срещу Косово, в който етническите сърби в състава му отказаха да излязат на терена.

Снимка: fscg.me