Селекционерът на Чехия - Ярослав Шилхави, даде пресконференция преди европейската квалификация срещу България, която е тази вечер от 21:45.

57-годишният специалист сподели, че българският тим е истинска загадка за него и наистина не знае какво да очаква.

Това се дължи на терньорската смяна и идването на Красимир Балъков.

"Готвихме се за мачовете с България и техния стар стил. Сега не знам какво можем да очакваме. Имат добри играчи - Ивелин Попов, Страхил Попов, Тодор Неделев, Кирил Десподов. Красимир Балъков играе офанзивен футбол.

Ще трябва да променим тактиката. Имаме 23-ма играчи, които са подготвени. Всеки двубой е ключов. Не започнахме добре срещу Англия, затова ще направим всичко възможно да победим в предстоящите мачове и да подобрим играта си. Този мач е ключов. Мачовете от Лигата на нациите също бяха важни. Играхме със Словакия. Това винаги е специфичен мач. Сега става въпрос за класиране на Европейското и това е най-важно. Играчите все още не знаят състава", сподели той.

Пред медиите говори и опитният бранител Марек Сухи, който ще изведе Чехия с капитанската лента.

"Очаква ни много важен мач и вече нямаме търпение да започне. И двете срещи са ключови. Изключително важни. Англия е ясен фаворит в групата, но ние ще се борим за второто място. Имаме достатъчно информация за играта на България. Винаги, когато се сменя треньора на отбора, има промени. Треньорите обаче ни подготвят за всичко.

Ивелин Попов е опасен, Може да твори на терена. Ние трябва да се фокусираме върху играта на Попов", сподели той.