Четири стадиона в София са получили одобрението на фирма "Hawk-eye" и вече са годни да ползват системата ВАР по време на мачовете от Първа лига.

Това са националният стадион "Васил Левски", домът на Левски - "Георги Аспарухов", този на ЦСКА - "Българска армия", както и стадион "Славия".

Очаква се в близките дни да се довърши инспекцията на останалите стадиони от елитната ни дивизия.

Със сигурност одобрение ще получи арената на шампиона Лудогорец, защото там вече имаше мачове с ВАР. Това се случи преди година, когато разградчани се изправиха срещу Интер в Лига Европа. Ясно е, че "Хювефарма арена" отговаря на нужните условия.

Някои от другите стадиони обаче имат допълнителни предписания, които трябва да изпълнят, за да получат нужното одобрение.

Такова не е получил стадиона на Царско село, като клубът все пак има няколко седмици да отговори на изискванията. В противен случай може да се наложи "царете" да домакинстват на друг стадион в столицата.

По план системата трябва да бъде въведена в Първа лига за старта на плейофната фаза, до която остават 7 кръга от редовния сезон.

Първият отбор, който ще тества ВАР ще бъде новакът ЦСКА 1948, защото домакинства на стадион "Васил Левски".

Технологичният тест ще бъде направен до края на този месец, като преди самата симулация, юноши на клуба ще разиграват спорни ситуации в часовете преди мача.