Тони Надал, чичо и бивш треньор на 20-кратният победител в Големия шлем по тенис Рафаел Надал, влиза в битката за място в Борда на ФК Барселона. Тони Надал ще бъде част от екипа на кандидата за президент на каталонския клуб Виктор Фонт и при успех, ще влезе в Борда.

Фонт за момента изглежда като фаворит номер 1 на предстоящите президентски избори, които няма да се проведат преди март догодина, но все пак може да бъдат изтеглени по-рано, след като през октомври Хосеп Мария Бартомеу подаде оставка от поста.

Тони Надал е получил обещание от Виктор Фонт при успех на тяхната кандидатура да му даде длъжност Връзки с институциите, както и откриването на нова длъжност за изграждане на добър имидж сред младите играчи.

Тони Надал е брат на Мигел Анхел Надал, който игра за Барселона като защитник и има повече от 200 мача за тима. Мигел Анхел Надал беше част от Дриймтийма на Йохан Кройф заедно с Роналд Куман в центъра на защитата и с топ-звезди като Христо Стоичков, Михаел Лаудрун и Ромарио. Надал беше и в отбора, който спечели първата Шампионска лига за тима през 1992-а година. Любопитното е, че самият Рафаел Надал също се увлича силно от футбола, но е сериозен фен на Реал (Мадрид).

"Аз съм напълно наясно, че Рафа е огромен поддръжник на Реал. И също така знаем кой е брат ми. Но искам да кажа, че няма да толерирам никаква омраза към противниците, по-големи и по-малки. Ще се опитам да помогна на клуба с повече позитивни действия от моя страна.

"От друга страна сме длъжни да подкрепяме Барселона като клуб номер 1 в света и официален символ на региона на Каталония, обясни мотивите си Тони Надал.