Берое обяви раздялата си с цял куп футболисти след последния мач за сезона, който отбора загуби с 0:2 от ЦСКА.

Старозагорци завършиха на 6-о място след серия от 9 мача без победа, макар през първата част от сезона да се движеха в челото на класирането. След сътресенията около треньорския пост, слабата игра и неясното бъдеще, клубът обяви раздялата си с 13 играчи.

Осем от тях са с изтичащи договори, като макар да имаха основна роля в състава през целия сезон, клубът е решил да не им предлага нови.

Опитният словашки вратар Душан Перниш прекратява кариерата си, но останалите му колеги не са получили предложение за договор. Това са Георги Ангелов, който преминава в ЦСКА 1948, както и Крум Стоянов, Илиас Хасани, Теди Мезаг, Димо Бакалов, Ибрахима Конте и Октавио.

По взаимно съгласие договорите си прекратиха младият вратар Християн Василев, плеймейкърът Иван Минчев и Еривалдо.

За всички бе ясно, че най-добрият играч на тима ще си тръгне, но той бе под наем от Брага и тук Берое нямаше решаващата дума. Става въпрос за Гаюс Макута, който е спряган за трансфер в Лудогорец.

Клубът напусна и Радослав Апостолов, който обаче имаше периферна роля в състава.

В същото време клубът обяви и привличането на шестима нови. Някои от тях са добре познати имена, други на този етап са загадка.

В клуба пристига нападателят на Ботев (Враца) - Даниел Генов и капитанът на Царско село - Реян Даскалов.

След две години в Унгария се завръща централиният бранител Камен Хаджиев, а след наем в Янтра (Габрово) се завръща и Христо Митев.

Абсолютно новите имена за родния футбол пък са Омар Сако от Кот д'Ивоар и Абубакар Тонгара от Мали.