След новината за напускането на Петър Хубчев и неяснотите около следващия национален селекционер на България по футбол, Dir.bg ви попита какви са вашите предпочитания за следващия треньор.

В анкетата ни до момента има стотици отговори, като предложихме две имена - Станимир Стоилов и фаворитът Красимир Балъков, както и вариант с чужденец, и опцията "Други". Насърчихме ви да коментирате, за да чуем още мнения на аудиторията на Dir.bg по темата.

Защото до мача с Чехия от европейските квалификации остават само 30 дни и темата става все по-актуална.

Някои от коментарите под анкетата бяха сериозни, някои - гневни, а трети - откровено саркастични. Но мненията ви са интересни.

Има такива в полза на Юрген Клоп, който за четири сезона преобрази Ливърпул, а в момента е на гребена на вълната след обрата срещу Барселона в полуфинала от Шампионската лига. Е, не искаме да убиваме мечтите ви, но се опасяваме, че това няма да се случи.

Желанието на читател с прякор kir4o е да види начело на тима Чък Норис. Няма съмнение, че той може да се справи в тази ситуация. Бихме имали нужда от всички негови бойни умения и физическа подготовка, когато се изправим срещу чехите в Прага.

Вариант с премиера Бойко Борисов е доста популярен, като няма как да не се съобразиш с потребител, който използва ника Експерт. А той казва: "Единствено и само Бойко Борисов може да вдигне национала ако застане на чело". ОК, разбираме, че той никога не е бил треньор, но... има гласове и за него.

Григор Димитров, Валери Божинов и Слави Трифонов са други имена, които получават вотове, но те са извън зоната на сериозните отговори.

Димитър Пенев се радва на популярност, но той в момента е ангажиран да изгради стратегия (все пак е Стратег) как да направи ЦСКА шампион, редом с Люпко Петрович. Сърбинът, между другото, също има глас в коментарите за национален селекционер.

Забавно е... Доколкото можем да се забавляваме с нещо толкова сериозно, а в последните години - и толкова незабавно като резултати и игри, каквото е националният ни отбор.

Анкетата продължава да е активна и чакаме мненията ви.