Председатеялт на сдружение "Сини Сърца" и член на Управителния съвет на Левски - Илия Христов, сподели доста притеснителни за феновете новини.

В интервю пред БНР той призна, че "сините" са на крачка от обявяването на фалит, а към момента финансова помощ не идва.

Христов определи положението на клуба като най-тежкото в 106-годишната му история, но все пак вярва, че изход от ситуацията може да се намери.

"Първото нещо, което ще направим, е среща на управителния и надзорния съвет с част от организираните привържениците на Левски. Целта е всички да се обединим с идеята да подпомогнем финансово Левски, докато нещата се стабилизират и се намери генерален спонсор. В никакъв случай привържениците не могат да бъдат основен спонсор. Опитваме се, водят се разговори с различни фирми за подпомагане на Левски.

В момента няма финансова помощ отникъде. Състоянието е такова, каквото е от последните дни, седмици и месеци. Може да има и други играчи, които ще напуснат. И това не е тайна за никого.

В исторически план не за пръв път Левски се опитва да гради и клуб, и отбор почти от нулата. Това е най-тежкият момент в историята на Левски.

В съблекалнята ще преобладават български момчета, момчета от нашата школа, които по-добре ще се приспособят към ситуацията. При чужденците ситуацията е различна, нагласата им е различна. За тях Левски е една част от техния професионален път.

Ние ще направим всичко, което е по-силите ни, за да спасим Левски. Не визирам себе си, а цялата левскарска общност Левски да не стигне до фалит. Може да се каже, че Левски е на крачка от обявяването в неплатежоспособност. Мисля, че ще се намери изход. С усилията, които всички полагаме, ще се опитаме да извадим клуба от най-тежката ситуация в неговата история", каза Илия Христов.