Една от водещите фигури в екипа на Димитър Бербатов - Петър Величков, направи доста любопитни разкрития около битката за президентския пост в БФС.

Величков застана до Берба по време на пресконференцията, на която голмайстор №1 на България обяви намеренията си да оглави футбола ни.

Ден по-късно обаче Борислав Михайлов оттегли своята оставка, отмени Конгреса и заяви намерения да продължи да управлява БФС.

Величков, който е член на настоящия Изпълком, коментира изказвания на Михайлов, според който БФС има осигурени спонсорски договори и общо взето няма смисъл да се върши каквато и да е съществена работа.

"Мярнах някъде написано нещо, което Венци Стефанов е казал. Да се направи анкета сред футболистите от 90та година до днес дали искат Бербатов. Бербатов през 90те е бил още дете, но не това е най-важното. Не бих препоръчал да се замеряме с анкети. Имаше наскоро някаква анкета, не помня кой сайт я беше пуснал , в която не знам защо и моето име беше замесено. Повече от 2500 души бяха участниците в тази анкета. Ако правилно си спомням там Бербатов беше поставен на първо място, на второ бях аз, а на трето Кирил Домусчиев. Двамата с Бербатов събирахме около 70 % от гласувалите. Михайлов имаше 1 %, а протежето на Венци - Костадинов имаше 2 %. Ако на конгреса пак ще прибират бюлетините на хората и ще им оставят само бюлетината на Михайлов в ръцете да не се окаже , че ще има накрая празни урни.

Не бих искал да изваждам неща от кухнята, казах го неколкократно вече, но след като Венци иска да чуе ще кажа, че когато Михайлов гледаше тавана и определяше кой с какво уж щял да се занимава в Новия Изпълком и каза, че аз ще отговарям за спонсорствата в БФС, аз приех това сериозно. Непосредствено след това обаче Михайлов ми каза - Не се занимавай, свиркай си, аз спонсорите съм ги намерил. Как да дадеш помощ, която не ти искат. Не помня освен за Славия, един от най-старите и уважавани клубове в България за какво друго отговаряше Венци Стефанов в Изпълкома.

Нека е ясно обаче кой издържа на практика БФС - това е УЕФА. Минимални средства се добавят от членски внос, правата над професионалните лиги, глоби на отборите и състезателите и приходи от Националната Футболна база, които и до ден днешен БФС не може и няма да си събере напълно. Пари влизат и от участието на нашите отбори в турнирите на УЕФА, където е ясно, че всички трябва да сме благодарни основно на Кирил Домусчиев и Гриша Ганчев за онова, което постигат отборите им. Опс, да не пропусна и "милиардите" от спонсорски договори, които Боби беше осигурил и заради които аз трябваше да бъда само поредният фигурант в Изпълкома.

Лесно" се осигуряват спонсори, когато националите ти ги бият под път и над път с по 3-4 гола, когато най-интересното в първенствата ти са скандалите и недоволството на клубовете и когато има съмнение за корупция, когато за да не ходят боси и голи децата ни на футболни тренировки родителите плащаме за всичко. Лесно е, защото такава продукция просто никой не желае да купи. Венци за пореден път те призовавам - Нека спрем с личните нападки, грозно е и само увеличава срама, който би трябвало да изпитваме от съвместната си работа начело на БФС".