Изключително любопитен траснфер ще осъществи Барселона в близките часове, съобщи господарят на трансферните слухове Фабрицио Романо в своя профил в Туитър.

Става въпрос за младия сенегалски бранител Микаил Файе, който играе в отбора на ... Кустошия от град Загреб.

Не е изненада, че името на отбора ви е непознато, защото той се състезава във второто ниво на хърватския футбол, но въпреки това готви да продаде звездата си на Барселона.

Файе е смятан за истински феномен заради физическата мощ, която притежава на 18-годишна възраст, като именно с това той е привлякъл вниманието на каталунците, както и на редица други клубове, които са отправили оферти за него.

Според Романо, Барса ще плати 5 милиона евро на скромния хърватски тим, което многократно надвишава годишния му бюджет.

Именно заради това сделката за Файе се смята за една от най-изненадващите и странни в света на футбола.

Разбира се, сенегалецът първоначално ще бъде използван във втория състав на Барса, но скаутите на клуба са преценили, че младежът има всички перспективи да се превърне в истинска звезда в следващите години.

За развитието на кариерата на Файе ще трябва да почакаме, но хората от Кустошия вече са благодарни на избора си да вземат никому непознатото момче от Сенегал през зимата, когато е било предложено на клуба от агент, издирващ таланти из Африка.