Международен концерн проявява желание да инвестира в Левски, пише "Тема Спорт".

Името на компанията не се споменава, но тя развива дейност в света на спорта, като дори притежава акции в един от клубовете в английската Висша лига.

Намеренията на компанията са да закупи част от акциите на клуба, като освен с осигуряването на част от годишния бюджет, тя ще се заеме и със строежа на стадион "Георги Аспраухов".

Според информациите разговорите между Левски и въпросната компания са започнали още в края на март, но на този етап няма нищо официално.

Не е изненада, че в клуба са по-предпазливи при подобни разговори, защото всички помним фиаското с Джо Диксън от миналата година.

Тогава навърх 107-ия рожден ден на клуба, Наско Сираков през сълзи заяви, че се задава мощен инвеститор.

Сагата с въпросното лице Джо Диксън се оказа доста съмнителна, като в крайна сметка всичко пропадна, а ако не бе подписаният в последния момент спонсорски договор с "Palms Bet", както и помощта на феновете, имаше сериозна опасност Левски дори да не започне настоящия сезон, който завърши с така чакания трофей в клубната витрина.

Към момента ситуацията в клуба е далеч по-стабилна, но в никакъв случай "розова".

Левски поне оправи най-належащите плащания към доскорошни играчи и треньори, но задълженията към НАП все още стоят. Освен това клубът по документи дължи и сериозни суми на бившите си собственици, като надеждите са, че те няма да си ги поискат.