Ако след седмица не видим някоя огромна сензация, то по всяка вероятност следващото европейско предизвикателство на Лудогорец ще е в Дъблин.

Вчера разградчани победиха черногорския шампион Сутиеска (Никшич) с 2:0 в мач от първия квалификационен кръг на Шампионска лига, като изглежда почти сигурно ще продължат напред.

Авансът от два гола изглежда комфортен с оглед и на разликата в класите, които двата тима имат, но все пак трябва да изчакаме и да мине реваншът в Подгорица след седмица. Ако там не видим сензация, то е доста вероятно във втория квалификационен кръг на турнира, съперник на Лудогорец да е ирландският шампион Шамрок (Роувърс).

Вчера дъблинксият тим победи с 3:0 първенеца на Малта - Хибърниънс, като с този класически успех е трудно да повярваме, че може да има сензация в реванша.

Ронан Фин и Дилън Уотс през първата част, както и Рори Гафни 12 минути преди края отбелязаха попаденията, които приближиха Шамрок към следващия кръг.

Ако Лудогорец довърши започнатото срещу Сутиеска, а след това отстрани и Шамрок, това ще означава евроепйски футбол за разградчани минимум до Коледа, като в най-лошия случай те ще бъдат част от групите на Лига на конференциите.

Иначе в Шампионска лига се изиграха още шест квалификационни мача, като може би най-сензационният резултат бе на румънксия шампион ЧФР Клуж, който направи 0:0 като гост на Пюник в Ереван.

Доста куриозен момент пък се разигра в Малмьо, където младият исландски нападател Кристал Мани Ингасон от гостуващия Викингур вкара за 1:1, но секунди след това бе изгонен заради радостта си.

20-годишният играч се разписа точно пред ултрасите на Малмьо и макар да имаше жълт картон, той отиде пред тях и с пръст им показа да мълчат.

Това му костваше жълт картон, а той вече имаше един на сметката си и куриозно напусна терена, а в крайна сметка неговият Викингур загуби с 2:3.

Ето и всички резултати от вечерта:

Лудогорец - Сутиеска (Черна гора) 2:0

Пюник Ереван (Армения) - ЧФР Клуж (Румъния) 0:0

Малмьо (Швеция) - Викингур (Исландия) 3:2

Лех Познан (Полша) - Карабах (Азербайджан) 1:0

Шкупи (Северна Македония) - Линкълн Ред Импс (Гибралтар) 3:0

Шамрок Роувърс (Ейре) - Хибърниънс (Малта) 3:0

Балкани (Косово) - Жалгирис (Литва) 1:1

ТНС (Уелс) - Линфийлд (Северна Ирландия) 1:0