Треньорът на Лудогорец Витаускас Дамбраускас бе много щастлив след победата на неговия отбор на Лудогорец с 3:1, която гарантира десетата поредна титла за разградчани.

Литовецът заяви, че постигнатото далеч не е било лесно и че пред отборът му няма място за отпускане въпреки триумфа.

"Искам да поздравя всички хора, които работиха за този успех. Може би отстрани изглежда лесно, защото е за десети път, но не е така. Искам да поздравя футболистите си и всички хора, които работиха неуморно за това. Както и хората в по-високите позиции. Най-важните хора, за които играем, са феновете в Разград. Те могат да си тръгнат и да държат главите си гордо вдигнати.

Не мога да кажа, че е лесно, защото това е първа титла за мен в България. Не мога да сравнявам титлите с тези в Литва. Няма първенство, в което не се нуждаеш от победи във всеки мач. Имахме тежки моменти, но намерихме верния път. Мисля, че заслужаваме тази титла.

Казах на Янков, че ще вкара гола, който ще донесе шампионската титла. Хора като него сънуват тези мачове и мечтаят за тези титли. Той изпълни своята мечта днес. Това ще го прави много пъти в своята кариера. Специален талант е и всичко е в неговите ръце. Той и Кешеру направиха разликата влизайки от пейката. Но тук не говорим за 11 играча или 14, а за 25 през целия сезон. Всички помагат на колегите си да са по-добри на терена.

ВАР не е новост за мен. Година работих в Хърватия със системата. Всичко е нормално, вкарахме гол, който беше отменен и после зачетен. Видяха, че има дузпа за Берое и я отсъдиха. Макар че не харесвам ВАР много, защото отнема емоцията, той е тук за да реши тези ситуации.

Искаме да имаме ДНК на победители. Трябва да спечелим всички оставащи мачове и няма място за отпускане."