Треньорът на Лудогорец (Рз) Валдас Дамбраускас заяви преди утрешния мач с Малмьо да има ново тактическо надлъгване, както е било и в двубоите с Олимпиакос в предишния кръг.

И на този етап от турнира Шампионска лига е нормално да се очаква тактическа битка.

"Това, което очакваме на това ниво, е всеки мач да става все по-тактически. Отборите стават все по-умни. Всеки един елемент може да се окаже решаващ. Следя Малмьо от известно време, познавам отбора и познавам техния треньор, знам какъв футболист беше. Имал е възможност да се учи от най-големите в бранша. Но след анализа, който направихме, забелязахме, че използват добре 3-4 формации в местното първенство с четирима бранители. Но когато дойдат големите мачове, представят една много добра тактика и ще бъде едно интересно съревнование, започна литовецът.

"Да, всички футболисти, които са тук, са на разположение. Нямаме никакви контузии, никакви щети или проблеми. Колкото до това дали са добре функционално, смятам, че всички се чувстват много добре. Това го виждам на тренировките. Нямахме мач през уикенда, така че беше отличен момент да си опточинем и да се концентрираме върху мача.

На въпрос дали скандинавските отбори са препятствие върху българските и това ще се отрази на утрешния сблъсък, Дамбраускас обясни очевидното: Да, ние сме български отбор, но не играем български футбол. Защото имаме много чужденци, които придават различен привкус върху представянето ни на терена. Имаме и чуждестранен треньорски щаб.

"За нас е много чакано препятствие и много очакван мач. Така че мисля, че сме готови. Не гледаме какво е станало 10-15 години назад какво е станало със скандинавските или с шведските отбори. Искаме да растем, да показваме каквото сме научили. Тренираме много добре, но ще ни липсват някои футболисти поради наказание, каза още Дамбраускас.