Доскорошният треньор на Лудогорец Валдас Дамбраускас, който наскоро беше уволнен от тима заради слаби резултати, изрази мнението си от престоя в българския футбол.

Според литовеца тук треньорите се сменят твърде бързо и не им се дава достатъчен шанс.

"Престоят в Лудогорец е върхът в кариерата ми. Спечелихме титлата и суперкупата на страната. Стигнахме до плейоф в Шампионска лига, което не е малко. Разделихме се приятелски и без лоши чувства. В България се разчита само на местни наставници. Не знам защо, не съм бил в кухнята на други отбори. България е футболна страна, интересът е огромен и се вижда всеки ден. Има традиции и известни футболисти от миналото. И много от тях стават треньори. За мен това е хубаво.

От друга страна няма шанса да вкараш нов подход, нови идеи, които само могат да те обогатят. Най-голямата изненада за мен в България бяха смените на треньорите. Не им се дава никакво време. В някои отбори ги сменяха след един-два мача. Това няма как да вдигне нивото. Напротив, не се дава шанс на играчите да се адаптират и най-важното - да иамт уважение към наставника си".

Дамбраускас е на мнение, че на Станислав Генчев трябва да се даде шанс да води Лудогорец дълго време:

"Той заслужава. Показал го е с работата си. Напълно е готов за старши треньор. Той е бил футболист на сериозно ниво, много интелигентен, много знаещ играта, за екстремни ситуации и за това какво е нужно на играчите в определено време. Станислав е един от най-интересните хора, които съм срещал във футбола. Щастлив съм, че работих с него и научих доста неща. Трудно е да си треньор на Лудогорец, но му стискам палци да се задържи дълго. Трябва да използва шанса си.

Литовецът не пропусна да похвали и собственика на разградчани Кирил Домусчиев:

"Той е човек, който много се вълнува от Лудогорец, играчите и треньорите. Свръхинтелигентен е и въпреки че е зает с бизнеса си, винаги намира време да се обади, да пита как си. Всеки разговор завършваше с "ако ти трябва нещо, обади се, винаги съм насреща".