Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас ще води отбора срещу Цървена звезда утре след двуседмична принудителна пауза. Литовецът бе с положителен тест за COVID-19 и бе далеч от отбора, но сега вече всичко е наред и в четвъртък вечер той ще изведе своя тим срещу "звездашите" в групите на Лига Европа.

"Искам да видя различен Лудогорец от мачовете, които изиграхме през последните две седмици. Причината да не се представим добре е комбинация от много неща. Разбираемо е да не може да се задържи висока форма през целия сезон, нормално е да има спадове и силни мачове. Треньорската липса в даден момент също се е усетила", каза Дамбраускас при днешната си среща с медиите.

Той добави, че очаква реакция от всички футболисти, както и че те ще дадат 100% от себе си. Литовският наставник също сподели, че е анализирал достатъчно добре Цървена звезда в последните 14 дни и знае как да подходи към съперника.

"Важно е да може да контролираме мача по начина, по който ние искаме. Нашият план за утре ще бъде да неутрализираме силните страни на съперника и да може да покажем най-доброто, на което ние сме способни, и в същото време да експлоатираме слабите страни на съперника", смята още Дамбраускас.

Кирил Десподов ще бъде под въпрос за мача до последно, като ще мине фитнес тест, след който ще стане ясно дали ще играе.

Maчът между Лудогорец и Звезда е от 19.30 часа утре и ще бъде излъчен на живо по MAX Sport 3 HD.