Европа не може да повярва как пропусна Данило Сикан от Шахтьор (Донецк), а и той самият никога няма да може да ни обясни.

Полузащитникът на украинския тим влезе като резерва в 56-ата минута при гостуването на Селтик в Шампионската лига във вторник, а в 72-рата се случи това, за което няма да иска да си спомня.

Момчето е младо, на 21 години, кариерата му е пред него и вероятно ще вкара доста голове. По-лесни от този обаче почти сигурно няма да има.

Михайло Мудрик проби отляво, излезе очи в очи с вратаря Джо Харт, но показа зрялост и пусна топката встрани на Данило, който бе пред празната врата. Той някак поведе топката, вместо да я отправи в мрежата, тя избяга палаво встрани, търкулна се до гредата и шокира всички - на терена, по трибуните, пред телевизорите...

ВИЖТЕ ВИДЕОТО СЪС СИТУАЦИЯТА И СЕ ОПИТАЙТЕ ДА СИ ОТГОВОРИТЕ КАК Е ВЪЗМОЖНО ТОВА>>>

Ако такава ситуация се случи в махалата, околните ще кажат после на бира, че "тази и с дънки, и с пура в устата, я вкарвам". И вероятно ще са прави и в този случай. Направо е невероятно как изпусна момчето. 

Донякъде успокояващо, ако изобщо е възможно, но необяснимият пропуск не се оказа фатален за украинския отбор, поне като ситуация в групата. Това 1:1, фиксирано в края на мача, даде точка на Шахтьор.

Можеше да са три, разбира се, а това са допълнителни над 1 милион евро като бонус от УЕФА. Но дали с 6 или с 8, както щеше да събере с победа, тимът от Донецк пак бе изправен пред задължителна победа в последния кръг на 2 ноември срещу РБ Лайпциг.

Това нямаше да се промени и при гол на Сикан.

Реал е първи в групата и се е класирал, но битката за второто място отива във финал между украинци и германци.