Правителството ще отпусне 35 милиона лева за строителството и подобряването на базите на двата големи пловдивски отбора - Ботев и Локомотив, съобщава "България Днес".

Финансирането е било одобрено лично от председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Въпросните пари ще се използват за довършването на строителните дейности по стадион "Христо Ботев", което е и "болна тема" за феновете на Ботев. Отпуснатата сума гарантира изграждането му, след което клубът ще го ползва, плащайки наем.

"Жълточерните" фенове организираха няколко протеста в последнтие месеци, с искане за действия относно стадиона, чието изграждене бе спряно при фалита на КТБ през 2014-а.

Обещаната им помощ от Бойко Борисов пък разгневи феновете на големия противник Локомотив, които негодуваха спрямо държавната подкрепа на само единия тим от града.

Те направи протестно шествие на 14 декември с лозунг "Не разделяйте пловдив", пуснаха и няколко съобщения с претенциите си към министър председателя.

Това е накарало правителството да отпусне пари и за стадион "Лаута", на който ще бъде построена трибуна "Бесика", както и модерна детско-юношеска база.