Само по 2000 билета ще получат двата финалиста за Купата на България - Локомотив (Пд) и ЦСКА. Това обяви шефът на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов пред "Блиц", но решението още не е окончателно.

Според него по 1000 пропуска ще има за всеки от четирите сектора на Националния стадион "Васил Левски", а останалите близо 38 000 места ще останат празни. Срещата е в сряда, 1 юли, на арената в центъра на столицата.

"До вчера имаше вариант финалът да се играе без публика. Да, заплахата да няма фенове на финала беше сериозна. Призоваваме феновете да спазват мерките", обяви Караиванов.

Първите реакции в социалните мрежи са на недоволство от фенове и на двата отбора. Те очевидно не могат да приемат, че досега след рестарта на сезона във футбола ни имаше доста повече хора по трибуните, а за финала ще има такава рестрикция.

Като цяло за остава спорно решението да бъде допусната публика изобщо по трибуните след подновяването на сезона. А за феновете пък е под съмнение логиката сега, когато се налагат нови ограничения за зрителите.

Призиви има дори за бунтовно настроение и протести в деня на мача, като това би означавало струпвания на големи групи хора и около стадиона.

Това са два от четирите най-популярни отбора у нас и при свободна продажба извън епидемичната ситуация, в която се намираме, вероятно щяхме да гледаме мач пред пълни трибуни.