Давид де Хеа продължава да е без отбор вече 6 месеца, след като в края на юни се раздели с Манчестър Юнайтед и стана свободен агент.

Един от най-добрите вратари в света още не е посегнал към следващото предизвикателство, но вече има достатъчно оферти. Новината от днес е, че Давид е отказал предложение от Ал Насър в Саудитска Арабия, като сумата за заплатата му е била огромна.

В този тим играе Кристиано Роналдо, а двамата се познават отлично - играха заедно в Юнайтед до януари тази година.

Отказът на 33-годишния вратар да иде в Саудитска Арабия е по семейни причини, твърдят испанските медии. Той чака детайлите по друга оферта, която - отново според публикациите, е готов да обмисли далеч по-сериозно.

И тя се очаква да дойде от Интер (Маями), където пък играе Лео Меси.

По две причини това е приоритетната дестинация на Де Хеа. Първата е лична - семейството му и той предпочитат САЩ пред Саудитска Арабия като място, на което да живеят в следващите поне 2 години.

Освен това подпис сега с Ал Насър би го вкарал в нов отбор в разгара на сезона, при езикова бариера и културна промяна, която не е никак лесна като адаптация.

Докато първенството в Мейджър лигата се подновява чак през март, а отборът на Интер се събира на подготовка за него през януари.

Това си е старт "на чисто" във футболно отношение, при това в Щатите, което е далеч по близо до един европеец като начин на живот.