Бъдещето на Давид де Хея в Манчестър Юнайтед изглежда все по-несигурно. 32-годишният вратар най-сетне се е съгласил на нова сделка с клуба, при това с по-ниски финансови показатели, каквото бе желанието на шефовете на "червените дяволи", но сделката между двете страни е пропаднала в последния момент и то не по вина на Де Хеq, съобщава The Athletic.

Испанецът е бил сложил подписа си под новия договор, в който възнагражданието му е било значително занижено спрямо досегашните 430 000 евро седмично. Преговорите обаче са пропаднали заради липса на зелена светлина от човек по високите етажи на клуба.

Договорът му изтича в края на тази седмица и изглежда като все по-реална възможност раздяла между двете страни.

Стражът е част от Юнайтед от 2011 година насам и е в Топ 10 по изиграни мачове за Манчестър, заемайки седмата позиция със своите общо 545 двубоя.

Преговорите между двете страни все пак продължават, но вече при още по-занижени пари, а това е накарало агентите на Де Хея да погледнат все по-сериозно към оферти към него от Саудитска Арабия. Де Хеа е бил първи избор във всеки един от сезоните си в английския гранд, но напоследък все повече се смята, че в тази роля ще бъде поставен Дийн Хендерсън.

Младият англичанин прекара последните два сезона под наем в други клубове от Премиър лийг - първо в Шефийлд Юнайтед, а след това и в Нотингам Форест.