Легендарният английски коментатор Клайд Тилдсли остана с един ангажимент по-малко, след като бе уволнен от организаторите на благотворителния футболен мач Soccer Aid. Двубоят събра повече от 11 милиона паунда в полза на УНИЦЕФ тази година, но Тилдсли, който си осигури култов статут благодарение на участието си в световноизвестната електронна игра ФИФА, не е изпълнил очакванията спрямо себе си, а дори напротив - изложил се е.

Дебелашки шеги, буквално, са станали причина Тилдсли да бъде освободен от бъдещите си отговорности към благотворителната инициатива. Потърпевши от грубиянското му чувство за хумор са били Том Дейвис, който се изявява като комедиант и Чънкс, чието амплоа е рапър.

Клайв целенасочено е правил хапливи коментари относно телосложението и килограмите и на двамата. 

Телевизионерът е заявил, че Чънкс е толкова голям, че "около него могат да бъдат правени екскурзии с гид". В думите си спрямо Дейвис също е бил специфичен, обявявайки, че има "едър кокал".

Връхната точка е била, когато Чънкс се е появил в игра като смяна на Дейвис, а Клайв е заявил, че Том ще бъде заменен от някой по-едър от него. 

Коментаторът вече е бил уведомен, че организаторите няма да разчитат на услугите му догодина.