https://sja.sportradar.com/w/DirBG/18424014/0131/bg

Арда (Кърджали) и Ботев (Пловдив) завършиха 0:0 в историческия първи мач на домакините в елита на българския футбол.

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Желко Петрович води тима си за първи път. За първи път Кърджали и местния тим приеха среща от българската Първа лига.

Тя трябваше да се играе вчера, но беше отложена с 24 часа заради лошото време и проливния дъжд. Днес тя беше подновена в 4-ата минута, когато съдията Станислав Тодоров я спря.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/18424014/1131

Малко преди да измине половин час игра, пловдивчани започнаха да владеят повече топката и стигнаха до добра възможност, но ударът на Неделев от наказателното поле попадна в тялото на защитник. Домакините направиха няколко продължителни атаки, но нищо застаршаващо мрежата на вратаря Георги Аргилашки. Ботев обаче беше близо до гол в 33-ата минута. След грешка в защитата на Арда, холандския полузащитник Филип Ван Арнем открадна топката в наказателното поле на домакините и пусна успореден на голлинията пас, който мина през цялата врата и нямаше кой да засече кълбото в опразнената мрежа.

Ситуацията се получи заради грешка на капитана на кърджалийци Пламен Крумов. През второто полувреме играта стана по-динамична, а заслугата беше на домакините. Деян Лозев беше активен в предни позиции, като в 67-ата минута получи топката на дясното крило, влезе в наказателното поле и стреля.

Вратарят Аргилашки обаче сигурно улови. Малко преди него вратарят на канарчетата трябваше да вади топката над гредата след мощен изстрел на Жоао Аморим.

В 72-ата минута Арда можеше да стигне до гол. След центриране от дясно Коконов бе най-близо до топката и се опита да я отклони, но тя му избяга и отиде встрани от вратата.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/18424014-232-66751/0831